U bent op zoek naar een houten draagstructuur met een harde isolatie en wenst een hoog thermische efficiënt systeem.

De Marcovis Eisys is hiervoor de ideale oplossing.

Door zijn onafhankelijke schroefkop kan het houten regelwerk perfect gesteld worden zonder in te boeten aan weerstand in de draagmuur. Zijn geringe diameter zorgt er tevens voor dat het thermisch plaatje ook klopt. Voor het bepalen van de lengte van de schroef alsook de beste plug verwijzen we naar de tabellen welke u hieromtrent een beeld geven evenals van het aantal te plaatsen schroeven. Voor een verder uitwerking van het project verwijzen we graag naar onze studiedienst die u kan bijstaan met de nodige stabiliteitsberekeningen.

Bij contact vragen we steeds om de vragenlijst in te vullen en door te sturen waardoor we sneller en accurater kunnen antwoorden op uw vraag.

Marcovis Eisys: stelschroef

Doel

De Marcovis Eisys is een stelschroef, speciaal ontwikkeld voor het beperken van de thermische verliezen bij het bevestigen van geventileerde gevels. Het isolatieschild wordt slechts ter hoogte van de bevestigingen onderbroken.

Hierdoor wordt de U-waarde minimaal beïnvloed en kan deze zo laag mogelijk gehouden worden.

Schroef

In tegenstelling tot klassieke afstandsschroeven kan de stelkop van de Marcovis Eisys onafhankelijk van het schroeflichaam draaien. Daardoor blijft de verankering gegarandeerd bij het uitregelen en zal het schroeflichaam dus niet verder in of terug uit de plug worden geschroefd.

De Marcovis Eisys stelschroef is beschikbaar in verschillende lengtes, afhankelijk van de dikte van de isolatie.

Aantallen

De correcte bepaling van schroeflengte, type plug en berekening van de tussenafstanden wordt door Etanco Benelux n.v. uitgevoerd na ontvangst gevelplan en ingevulde vragenlijst.

Als leidraad echter kan u zich steeds beroepen op beschikbare tabellen.

De bevestiging van de houten regels/kepers gebeurt doorheen het isolatieschild door middel van stelschroeven. Doordat het isolatieschild slechts onderbroken wordt ter hoogte van de bevestigingen kan de U-waarde zo laag mogelijk gehouden worden.

Principe

Een doorlopend ononderbroken isolatieschild wordt tegen de draagstructuur geplaatst. Hiervoor wordt dan, mits eenvoudige afstandsmontage van een houten draagstructuur, een geventileerde voorhanggevel bevestigd.

Draagstructuur met een harde isolatie

U bent dus op zoek naar een houten draagstructuur met een harde isolatie en wenst een hoog thermische efficiënt systeem. De Marcovis Eisys is hiervoor de ideale oplossing. Door zijn onafhankelijke schroefkop kan het houten regelwerk perfect gesteld worden zonder in te boeten aan weerstand in de draagmuur. Zijn geringe diameter zorgt er tevens voor dat het thermisch plaatje ook klopt. Voor het bepalen van de lengte van de schroef alsook de beste plug verwijzen we naar de tabellen welke u hieromtrent een beeld geven evenals van het aantal te plaatsen schroeven. Voor een verder uitwerking van het project verwijzen we graag naar onze studiedienst die u kan bijstaan met de nodige stabiliteitsberekeningen. Bij contact vragen we steeds om de vragenlijst in te vullen en door te sturen waardoor we sneller en accurater kunnen antwoorden op uw vraag.